zondag 9 juni 2019

De storm is gaan liggen



Het was fijn om gister  weer even bij oude bekenden te zijn... tenslotte kennen we elkaar uit de Hengeloose periode.. meer dan 45 jaar terug...  het maakt ook niet uit dat we elkaar weinig zien..we gaan gewoon verder! 
  We hadden gister geen tijd meer voor een bloemetje.  Dan maar zo... 


 
Verrassing.. 



Landschapscamping 't Scharrelhoes is rustig gelegen te midden in het fraaie Twentse coulisselandschap.

De camping richt zich vooral op de toeristische kampeerder, die rust en ruimte zoekt. 

Prachtige fiets- en wandelgebieden in de nabije omgeving, de camping is gelegen aan een knooppuntroute. 


't Scharrelhoes is een camping met een kleinschalig en gemoedelijk karakter waar u de keuze heeft uit ruime en gevarieerde plaatsen. 

U kunt zowel in de zon als in de schaduw kamperen. 


Vanaf uw standplaats is het genieten van de rust en schoonheid die de natuur met al z'n pracht aan flora en fauna te bieden heeft. 

Wij bieden sanitair van deze tijd in een verwarmd gebouw. 

   

Een leuke boeren camping, mooie en schoon, een gezellig dag verblijf, met ruimte om goed bij te kletsen,( hoe moet dat nou zonder campertje... nou ja..zo ver is het nog niet..)  en dan op tijd naar bed..het was toch wel vroeg op gistermorgen . Het huis afsluiten voor 3 maanden kost altijd aardig wat tijd. 


  Mirjam en Koos zijn op de camping...nog een avondje samen... 
De eerste dag van onze voorjaars vakantie hadden ze een ongeluk, dat voor hen, maar niet voor de auto , de caravan en de fietsen, goed afliep. 
Maar alles kwam in orde.  Dus niet in hun Kipje in Texel, maar in een huisje bij Domburg konden ze toch nog wat vakantie vieren tussen het geregel door. 
Ze konden weer fietsen naar hun werk,  en deze week haalden ze hun  hun nieuwe Kip caravan. En zijn nu een nachtje in Twente, met een , (voor hen, )nieuwe auto. 



Niemand van ons  gezin komt dit jaar naar Zweden:  Petra en Marcel  we zijn natuurlijk ook in Zeeland geweest) 
 donderdag Sanne en Sefa een goede zomer gewenst,  , Pepijn  vorige week zaterdag , om wat spulletjes voor z'n nieuwe woonruimte te kopen,  Selma en Nils vorige week zondag. 
Het is heerlijk om weg te gaan, maar we zullen iedereen wel missen! 
Zondag 9-6-19 
Nu eerst even ontbijten bij Ikea Hengelo, dit  blog  vast versturen en dadelijk op pad. Gelukkig is het beter weer dan de enorme storm en hoosbuien gister! ..

Na het ontbijt halen Mirjam en koos hun caravan op en rijden naar huis, wij gaan verder.. en omzeilen de Drukte van Bremen... het is stil op de wegen... 

Op elk mooi koffieplekje zitten we binnen .de eikenprocessierups gooit roet in het eten . Daar hebben we geen zin in. 

Het mooie weer heeft nog meer nadelen... we rijden naar das Wattenmeer... oftewel de waddenzee bij Cuxhaven. Dat zijn mooie campingplaatsen... maar het is vreselijk druk... .dat doen we echt niet. Gelukkig vinden we een ander plekje, we hebben geen zin om langer te zoeken, we drinken een koel glaasje fris en eten zo wat van de prutjes...




Das Wattenmeer - nirgendwo anders treffen so viele unterschiedliche Lebewesen in einem solch beeindruckenden Lebensraum zusammen.

Umspült durch die raue See, tummeln sich in ihm zig verschiedene Tiere und Organismen.

Wird das Watt durch die Gezeiten freigegeben, taucht ein völlig neuer Lebensraum auf und bietet jedem Interessierten Einblicke in die faszinierende Welt der Wattbewohner und ihren teils kuriosen Verhaltensweisen.

Vom Wattwurm über Muscheln bis hin zum Einsiedlerkrebs. All diese Lebewesen werden durch das ablaufende Wasser freigegeben. Und das zweimal am Tag!