zondag 21 april 2019

En dan het hoogtepunt..


 Daar gingen we dan.. eerst eten op een warme camping in de schaduw gelukkig .
Dan naar de stad. 


We drinken op een terrasje  een flesje tonic met veel ijs. We houden uitzicht op de plek waar HET TE gebeuren  STAAT! . Omringt door honderden Engelsen..van die nette mensen die je al sorry zeggend omver duwen.
Het voelt net als vroeger Prinsjesdag.. je strategisch opstellen zodat je, als de hekken opengaan je snel een goede plek hebt..daar zien we  bij nader inzien maar vanaf.. die snelheid en behendigheid hebben we niet meer.. 



we gaan dus op tijd naar DE PLEK
Maar ja.. waar gaan die toeteraars  staan?Er komen allerlei “belangrijke “ mensen met bloemstukken.. Nep, je kunt niet elke dag aan de gang blijven. En klaprozen bloeien ook niet het hele jaar..geen probleem.. in plastic doen ze het ook goed. Kunnen ze wel een paar jaar mee. 
Er verschijnt een Engels koortje.. stemmige muziek.. met extra  toeters en bellen..
De spanning stijgt.. die Belgische klokken lopen vast achter.Dan besluiten de regelaars dat het 8 uur is. Of we stil willen zijn... doen we.. 3 trompetters verschijnen . Voor de aardigheid doet er ook een doedelzakker mee. Samen spelen ze een deuntje.. die doedelzakker  gaat in zijn eentje nog een stukje lopen...nog een stemmig liedje, een voorzichtig applaus , niet veel, dat mocht niet van de baas.
De koorden worden weggehaald.. einde van de voorstelling.



Het geheel werkte wel erg op onze lachspieren. Daar was het  niet voor bedoeld.. we nemen ons voor dat dit de laatste keer was!
En toch was het leuk.. we zitten raar in elkaar!