donderdag 13 november 2014

St.Maarten

Neee.. Geen zorgen... Niet elk familiebezoek zullen we in dit blog benoemen. Maar een uitzondering voor een bezoek aan het westen...
Familiebezoekjes, iedereen achter elkaar, overnachten in een hotel. (Zonder de plant die op de foto staat dan...)











































Nuttig,noodzakelijk maar zeker niet de moeite om een blog over te maken . Op één uitzondering na... St.Maarten feest bij René en Netty.Zij hebben al heel veel jaar een biologisch groente en fruit bedrijf. Leveren aan ambassades en buurtgenoten. Veel klanten hebben kinderen op de vrije school. En die vieren het St. maartenfeest. Er gaan pompoenen naar kinderen en ouders. Het is geen Haags feest, maar bij René en Netty in de buurt zo langzamerhand wel . De kinderen in de buurt noemen hen oom appel en tante peer.. Of andersom...





















































Wikipedia
"In Nederland komt de viering voor in delen van het land. In Utrecht, waar Sint-Maarten de schutspatroon van is, is een Sint-Maartensberaad opgericht om Utrecht als Sint Maartenstad te promoten.

Niet in iedere streek lijkt de traditie even sterk te leven; in Limburg, Noord-Holland en Groningen werd in 1997 vastgesteld, dat in deze provincies de Sint-Maartenviering nog vrij actueel was. In de provincies Friesland, Drenthe en Noord-Brabant bleek een vermeerdering van vieringen te zijn waargenomen. In mindere mate wordt Sint-Maarten gevierd in Zuid-Holland en Zeeland en in delen van Overijssel, Flevoland en Gelderland."
Petra en Mirjam wilden vroeger op deze dag graag naar Heiloo.. Weken erna hadden ze nog snoep dat ze daar ophaalden..




















In de grote garage- koelcel is het een groot groente en fruit feest. Niet zo maar een garage... Zeker niet op 11 november. Er staat allerlei prachtig groente en fruit uitgestald, biologische sapjes,fruit voor wie zin heeft.
Een stuk van dit familiefeest hebben we meegemaakt,zingende en fruit snoepende kinderen,enthousiaste ouderen.



















































































Jammer dat we geen tijd hebben even naar de zee te gaan... Maar ja...niet alles kan....






Location:Polakweg,Rijswijk,Nederland