vrijdag 7 november 2014

Oud en avontuurlijk

We zien veel goede bekenden deze periode.Zo ook onze Zweedse vriendin, die net weer terug is uit Zweden na een bezoek aan haar hoogbejaarde moeder. Pratend over boeken die we lazen en films die zij hebben gezien, was het logisch dat we op de honderdjarige kwamen.
Vorig jaar in Nederland al van gehoord, in Zweden boekje gekocht en gelezen. Met veel plezier..Weer eens wat anders dan de Tolstoj en de Solzjenitsky die de afgelopen tijd klaar lazen.
Zo ongecompliceerd is soms ook heerlijk... Onze vrienden hadden ook de film gezien. Wij natuurlijk niet.. Te veel op pad. Maar nieuwsgierig geworden zijn we gaan zoeken.. Waar zouden we nog kunnen zien..?
Gewoon thuis dus.. Onze tv heeft ongekende mogelijkheden.... Je betaalt een paar euro , je hoeft geen popcorn, maar gewoon je eigen kopje koffie...
Nu nog een vrije avond...dat gaat lukken...
Van de website Pathé thuis...
"
Allan wordt honderd en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, maar de jarige krijgt het op zijn heupen en vertrekt kort voordat het feest losbarst

De tijd die hem rest kan hij beter besteden en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Allan begint aan een roadtrip waarbij hij van het ene in het andere avontuur terecht komt. Tegelijkertijd passeren de memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue."

























Location:Eindhoven,Nederland