vrijdag 28 november 2014

Leuk uitje

In Eindhoven gebeurt van alles. En zo komen we nog eens ergens.
Bedrijven, opleidingen.. ze storten zich allemaal op ons, die ouwetjes. Zelfs de NRC ziet er brood in.

"De stad trekt jongeren aan, maar de zeventigplussers nemen de bevolkingsgroei voor hun rekening, aldus Jan Latten (UvA, CBS) en Dorien Manting (UvA, Planbureau voor de Leefomgeving)."








Martin doet op z,n ouwe school Fontys mee aan de training van studenten....Als bejaarde. Nou ja..senior. De studenten verzinnen allerlei speeltjes om oms actief te houden, ze trainen in video gesprekken om ons te" helpen". Ach..er is markt voor.. De bureautjes schieten uit de grond. Of een bureau om mantelzorgers te ondersteunen.. Professionals om ons te ondersteunen... Er valt wat te verdienen aan ons..

"Op de liever thuis! beurs kun je zien wat er allemaal mogelijk is om comfortabel, veilig en met plezier thuis te blijven wonen. Dit geldt voor de ouderen zelf maar ook voor professionals die dagelijks met ouderen werken. De nadruk ligt niet op dat wat niet meer mogelijk is maar juist op de dingen die nog wel kunnen. Het aanbod is enorm divers, van domotica tot gezonde voeding en van medicijnhorloges tot badkamers met comfort."

Die domotica hebben we helaas gemist. Hadden we wat geleerd. Nu weten we nog niet wat het is. Later zullen we het hard nodig hebben.

















Van een vriendin kregen we vrijkaartjes. Wij erheen....
Een hal vol goed bedoelde zooi om ons zoet te houden. Zelf je steunkousen aantrekken apparaat.. Maar ja..je moet wel kunnen bukken. Vreselijke bedden en stoelen, rollators in alle soorten en maten, gehoorapparaat testers. Of een hal waar je kunt voelen hoe het is om dement te zijn. Die is de hele dag al volgeboekt.........!
Ja..er valt aan ons te verdienen binnen niet al te veel jaren. Al het geld naar de zelfstandige bejaarde..

Geld voor de kinderopvang? Of de jeugdzorg? Pech.. Nou ja een beetje dan.. maar daar tijdens de opvang alvast oefenen om voor ons te zorgen....Wat zullen we het goed hebben straks...












We missen de begrafenisondernemers.. Maar daar is ook vast een eigen beurs voor. Je kunt je tenslotte niet vlug genoeg voorbereiden.


Location:Eindhoven