zondag 20 juli 2014

Een Titanic momentje

Nils is een vervelend jochie. Hij wordt in een kabouter betoverd . Samen met de tamme gans Maarten vertrekt hij met de wilde ganzen naar Lapland. Hij reist heel zweden door: komt in Småland de kraanvogels tegen, en hier in Värmland onze beren. Vossen zijn overal en wolven ook .. Selma Lagerlöf schreef er een aardrijkskundeboek over voor de schooljeugd. Een beroemd verhaal hier in Zweden. Het Västena teater speelde er vorig en dit jaar een toneel stuk over.





























Al weer een mooie dag.. Op naar de theatervoorstelling in Sunne. Selma heeft nog even het Nils Holgarsson verhaal nagekeken en ook de foto's van vorig jaar bekeken. Om half 2 vertrekken we. Volgend jaar toch de airco laten maken. Want in een warme auto stappen is niet fijn.
De aanrecht en koelkast zijn weer aangesloten. Dat is fijn, dan kunnen de cola en appelsap koud blijven en de gehaktbroodjes ook.
Het is druk bij de zwemplekken die we overal onderweg tegen komen , maar wij rijden door.
Om 3 uur zijn we niet de eerste auto op het grote veld. Overal op het gras zitten al mensen te picknicken. Ook wij drinken nog een kopje koffie.












































Nog even naar de kostuumtentoonstelling, Selma kijkt haar ogen uit... De schuur waar nog wat vogels rondvliegen, de simpele banken, de toneelspelers die programm,s verkopen.
We hebben goede plaatsen, de muziek, de dans, de dynamiek.. En in de pauze haalt iedereen weer z'n picknickkoffer te voorschijn.
Af en toe praten we Selma even bij, maar ze volgt het verhaal goed. Als aan het einde de ganzen afscheid nemen van Nils, met de gemengde gevoelens die bij afscheid horen, fluistert ze: een Titanic momentje. We weten precies wat ze bedoelt.



































Op de terugweg zien we in het voorbij gaan nog een grote groep kraanvogels











Location:Sunne