zondag 6 juli 2014

David Wahlén i Ransäter kyrka

Elk jaar komen er heel veel mensen uit Zweden en Noorwegen naar Ransäter. Er is dan een dragspel bijeenkomst. Allemaal mensen die de volksmuziek een warm hart toedragen, zelf spelen op hun accordeon, hun nickelhärpa of de fluit. 3 of 4 dagen spelen ze, voor hun lol met anderen samen. Soms in de vorm van een concert, soms gewoon bij de caravan. Er staan honderden op de grasvelden daar.




















Er zijn 2 concerten in de kerk in die week. Volle bak dan.
De week sluit af met een concert in de kerk. Er zit ook een klein kerkdienstje bij Vroeger, 15 jaar geleden, puilde die uit.
Maar dat is verleden tijd. Naar de kerk als concertzaal is prima, maar geen gezeur...
Wij waren er wel. Deze week nog geen tijd gehad. Bovendien speelde David. Vroeger nog een jochie, uit het hoge Norden van Zweden, nu een volwassen man. Zijn opleiding is afgerond.























Hij deed eerst de hogeschool in Piteå , het conservatorium in Helsinki, daarna cursussen over de hele wereld. Steeds opnieuw won hij prijzen waarmee hij opleiding kon vervolgen. Het is dan ook formidabel wat hij laat horen....
Ook Margaretha Calander, de kantor van de kerk, tevens werkzaam als zangpedagoog op de Geijerskolan liet weer horen wat ze kon.
We zijn blij dat we dat op deze warme zondag mochten mee maken...



Location:Ransäter, Zweden