zaterdag 26 juli 2014

Aalbessen jam

Jaren goed verzorgd, toch wil ons aalbessen struikje niet.. De oogst dit jaar was ondanks de zorg, de plantjord( zo'n zak die je bij een tuincentrum koopt) en de bessenmestnihil; het struikje wil gewoon niet. Jammer.. Maar we geven het op. Hij moet het nu zelf doen...














Jammer ook voor Selma, want die is dol op aalbessen jam . Eigen gemaakte en nog warm op een crackertje... Ze zwijmelt bij het idee. Maar onze oogst was te klein. Helaas .
Deze week kwam een vriend van ons even langs.Zo maar voor de gezeligheid. Nou mag Selma hem graag, dus kon ze klagen over ons aalbessenstruikje.. Ėn de ontbering die ze daardoor lijdt.Tja..niet alles gaat altijd zoals je wilt..
JJ woont hier in de buurt. Maar niet direct aan het meer. Hij heeft wel 10 knotsen van struiken staan. Met heel veel bessen. En die moesten gesnoeid worden. Zelf hadden ze al meer dan genoeg potjes jam gemaakt. En ze willen ook wel eens bosbessenjam.
Vandaag kwam hij weer langs. En voor de koffie gemaakt is is duidelijk waarom. In de auto staat een kruiwagen vol bessen takken. Als Selma thuis komt is ze verrukt... De hele verdere dag zitten we te plukken. En om 8 uur worden de eerste bessen verwerkt.De rest komt later,maar er moet wel direct geproefd worden.Ze is tevreden,ik ook. Er staan nog heel wat bessen op verwerking te wachten. Maar het is te warm in de keuken nu .