woensdag 14 mei 2014

Twee kerken, met bijbehorende kloosters

Gister, van één van de Orbitur campings vertrokken. Tm 8 uur. Redelijk schoon, en onder de €16,-. Ook dat is belangrijk als je zo lang weg bent.
Voor het warm zou worden wilden we bij de kerken zijn. Dat lukte. Om 9 uur staat de auto op een schaduwplekje, en lopen wij in een lege kerk. De Mosteiro de Alcobacça is de eerste de deuren zijn net open.
Groot, hoog, oud. Rond 1150 gesticht, maar erna een hoop bijgebouwd. Imponerend, maar niet de schoonheid van de Italiaanse kloosters. Die hadden waarschijnlijk ook een ander geloof.. Iets gezelliger. De moeite waard om het ook jezelf aangenaam te maken. Wel een paar mooie paalgraven. Ter ere van hun God, of toch voor zichzelf?. Maar rond de 18 eeuw hebben ze wel een past mooie keukens gemaakt. Het riviertje stroomde er gewoon door. En dus stroomde de vis vanzelf binnen. Dus toch....













De Mosteiro da Batalha is later gebouwd. Er was rond 1400 een oorlog gewonnen.maar we hebben genoeg gezien. En betalen niet weer entree.. We geloven het wel . De foto's stuur ik apart, anders vragen we te veel van jet internet.
Inmiddels is het weer warm geworden. Nog even naar een markt.. Je kunt er verse kip kopen. Doen we niet. We doen zoals bijna elke dag gewoon werr bij de Lidl boodschappen. Ze zouden onze vakanties moeten sponseren...
En zijn op tijd op een heerlijk campinkje. Met zon of schaduw, precies wat we willen.

Location:Casas Brancas,Portugal