maandag 26 mei 2014

0 graden

Vrijdag 23
Het begint zo mooi... De lucht is fel blauw met een paar kleine witte wolkjes. Dat wordt een mooie reis door de besneeuwde bergen.


Maar onderweg zien we de mist opkomen. Geen besneeuwde berg meer te zien . Nog een foto? Nee..heeft geen zin..alleen maar mist en miezerregen.
Totdat het echt sneeuw wordt.
De temperatuur zakt elke bocht, tot we weer boven zijn en de auto
thermometer 0,00 aanwijst.









De bloeiende brem tussen de sneeuw. Meer dan we in de winter in Zweden zagen. Gelukkig zakken we werr, maar het wordt niet warmer dan 4 graden.
Toch tijd voor een kopje koffie, na al dat geslinger. In de suto is het lekker warm door het kacheltje en we komen een mooi parkeerplekje tegen. Koffie, foto,s en weer verder...
Maar ja..de auto wil de weg niet meer op, slippen, wegglijden... Hulpmiddelen..niets helpt. En geen voorbijganger te bekennen. Ook onderweg zijn we 1auto tegengekomen. Ik sta al bijna klaar om de ANWB te bellen. Maar dat is de eer van ons Fordje te na... Hij krijgt greep, komt op een recht stukje en 3 kwartier later dan de bedoeling was zijn we weer op weg.


Nog even Leon in, maar dat geeft parkeerproblemen. Dus verder naar Carmen. Even zoeken naar het adres, kan eigenlijk niet eenvoudiger..op de weg van Leon naar Astorga. . Ook het goede huisnummer.. Het blijft trouwens koud... Hoger dan 8 graden komt de temperatuur niet.
Een warme ontvangst. En bijkletsen.. In de avond gaan we nog even het dorp in , bekijken de brug waar de herder van het dorp net thuis komt, en drinken we koffie in het plaatselijke café.
De tv staat aan.. Alle mannen van het dorp zitten daar te kijken. Stierenvechten... Een arena vol mensen. De stier legt het loodje. De knappe vechter steekt zijn armen in de lucht..gewonnen.
Thuis nog een warm kopje thee en in huis in een vreemd bed slapen. Het lukt...de foto,s van de thuishaven van Carmen komen apart.

Location:Hospital ' Oribiga