donderdag 15 mei 2014

Muggen in Zweden?

Iedereen moppert erover, muggen in Zweden. Maar , hier, in Portugal heeft Martin er persoonlijk om half 4 vannacht 23 van die beestjes vermoord. Met de klapper, met de blote hand.. Het was een erg warme, klamme avond geweest. Ze vonden het gezellig, zo bij ons.. Lekker zoemen om onze oren als je net weer sliep. Maar het liep niet goed met ze af.
Maar na een kort nachtje toch gewoon op. De baker staat om 8 uur aan de deur.
Voordeel... Om 9 uur rijden we van ons rustige campinkje af.
Bestemming Aveiro. Over de binnenwegen zouden we er 2 uur over doen. En onderweg nog een ander stadje bekijken. Maar het werd warmer en warmer, dus rijden we door. Betrekkelijk vlug vinden we in het centrum een parkeerplaats. Eerst koffie..in de auto is het geen doen. In een nauw straatje, vlak bij het water. Nog even een kerk in, dan naar de bootjes.
Het Venetië van Portugal staat in het boekje. Nou.dat lijkt er niet zo op, maar het is erg leuk. We maken een rondvaartje. Dat is best lekker op het water. Jammer dat we niet naar de zoutwinningsvelden gaan. Dat kan alleen in juli en augustus. Het is nu al 30 graden, hoe moet dat in de zomer zijn? We varen langs de vismarkt en onder de Eifelbrug door. De stuurman wil en foto van ons maken.. We staan er goed op...
We hebben nog een half uurtje parkeertijd over. De auto staat in de schaduw en we eten een zelf klaargemaakt broodje, zittend aan het kanaaltje, in de schaduw van de palmen.
We willen niet 15 km terug rijden naar een camping , maar rijden een ruim uurtje over de tolweg , met de airco aan naar Porto. Hier een mooi schaduwrijk plekje..














.

Location:Aveiro