dinsdag 18 september 2018

Wat een zomer.. wel en beetje té

Omdat we niet langer welkom waren op de camping, vertrokken we op tijd.. Jammer... het was een aardig plekje, maar vooral omdat we die grote groep campeerders misten... was het: “ we gaan nog niet naar huis” of een Franse of Duitse variatie daarop... 
van 2 jaar geleden in Litouwen weten we hoe vermakelijk het is...Maar ook hoe alle douches,alle wasbakken in beslag genomen worden. Hoe druk het is, met al die kletsende mensen om je heen die praatjes willen maken hoe fijn het is en hoe stoer ze zijn..


Als we 25 km verder zijn, en een uur later maken we korte metten met het getreuzel... Hup, de snelweg op.... er is niks aan, maar het schiet lekker op. De maisvelden staan er treurig bij..
Als de eerste wijngaarden weer opduiken gaat het weer langzamer.. Er is al veel geplukt, overal rijden  kleine tractors, die ons de doorgang aardig belemmeren..


O nee..vandaag is het de 18e...

Nog nooit begon de druivenpluk zo vroeg. In de Duitse Pfalz ging de druivenoogst op 6 augustus al van start, een ongeëvenaard vroege datum.

Om half 12 zijn we hij de camping, op een noodplek. We kunnen pas 3 uur inschrijven. Geen nood.. we willen om 1 uur de troonrede volgen.. 
gelukt..hoera.. ook aan ons, zielige gepensioneerden wordt gedacht..we gaan er echt op vooruit..
Het milieu.. tja..dat weten we nog niet.. maar ook dat gaat straks echt beter..... en er komen echt betaalbare huizen voor starters..en echt ook aan de minima wordt gedacht. ... kortom... een juichstemming daar in den Haag. 
Gelukkig waaien ook daar de loze belofte weer weg... . 


We zijn op een KNAUS camping..groot..heet..veel vaste plekken met enorme uitbouwers aan de caravans.  Vreselijk, al lijkt het wat op de foto's.. nou ja.. het is schoon en maar voor 1 nacht.alle weekendgangers zijn nog thuis... 
 Morgen rijden we de “Weinstraße”