dinsdag 11 september 2018

Luxemburg

 We zijn in een uithoek verzeild geraakt merken we als we op de kaart kijken .. 
maar er zijn veel kleine weggetjes naar Malmedy, over de Hoge Venen.. moi gebied!echt opschieten doen we niet... nou ha..dan maar geen Elzas...

In Malmedy moeten we boodschappen doen.. Thuis toilettassen niet nagekeken, nu is de shampoo op. Geen nood, er zijn ook winkels. Een pilsje is in de warmte ook wel lekker... 

Het is een mooie route..onderweg zowaar een midsommerstång..vieren ze dat hier ook? 

We gaan naar de grote weg..mooi gebied, maar koffieplekjes..hó maar. 
En pech.. daar zijn opbrekingen.. kunnen we net zo goed er weer vanaf. We hebben geen haast..misschien halen we de Elzas niet... nou..ennnn...want direct vinden we een uitgelezen plakje om even te pauzeren. 
Het is aardig weer, beetje heiig, maar droog en een goede temperatuur. 
We gaan Luxemburg in, bij Clervaux . Het is redelijk rustig..geen Zweden... ..dat komt over een week of wat WEER. Zweden heeft overigens dramatische verkiezingen achter de rug..18 % stemden op de Sverige Demokraterna.. .. geen buitenlanders meer Zweden in... we piepen er gewoon .
tussendoor hoor... 

Vianden, zien we.. o ja..met dat grote kasteel... het is nog vroeg. Zullen we even het stadje ingaan? We zijn er nog nooit geweest. 
Doen... nu de auto kwijt zien te raken.. dat is een hele toer..iedereen heeft en auto, er zijn nauwe straatjes, een paar pleintjes en een hoop toeristen. Mar het lukt...


Bijzonder schilderachtige ligging links en rechts van de Our, omgeven door natuurpracht. Het reusachtige feodale kasteel, waarvan de bouw teruggaat tot de 9e eeuw, was de wieg van de graven van Vianden. De opmerkelijke middeleeuwse constructie ging later bij erfenis over naar de Oranje-Nassaus. Het gerestaureerde geheel is een bouwkundige parel, het mooiste kasteel in de Ardennen en Eifel. De stad is omsloten door een ommuring met poorterstorens.



Het is wel en beetje eng stadje..grote keitjes, holle wegen, geen stoep,langsrijdende auto's en ook nog eens steil. Het scootmobieltje steunt, z'n berijder nog meer. 
Maar met support, een hand die beetje meeduwt of afremt lukt het toch... ik voel me Max Verstappen. 
De parkeermeter  loopt af na 1 1/2 uur... lang genoeg.... 
Door de Duitse Eifel naar Echternacher  brück. 

We vinden een grote camping, met veel comfort..moeten we hebben. In het foldertje staat dat het heel leuk is om naar het stadje te gaan. Gaan we proberen. We blijven dus nog een nachtje. We hebben zicht op de Sauer, zo heet de grensrivier staat in de folder. Aardig plekje dus..