donderdag 31 augustus 2017

We gaan nog niet naar huis... ( maar maken vast plannen voor als het wel zo is.


Er is een belangrijk iemand ( zal wel een hele commissie zijn..) , werkzaam bij de NOS die bepaalt wat de beste tv programma,s zijn die Nederlandersen Belgen  in het buitenland mogen bekijken... Aangezien we er geen geld voor over hebben om zelf  een abonnement te nemen op Canal digital , moeten we het met hun keuze doen. Ze maken het vast niet iedereen naar hun zin. ..
Wij genieten in elk geval  elke zaterdagavond laat van een programma wat je in Nederland al eerder kon zien:, Want..in het buitenland heb je nou eenmaal minder rechten en kun je het best met ouwe  programma,s doen.   

Nou ja..op de Zweedse tv is ook niet veel..... veel ouwe films, behalve de journaals,  ook de leuke spelletjes:  is nou niet om de tv voor aan te zetten.. 


Maar wat wij gelukkig wel mogen zien, is één van onze lievelings programma,s..
"we gaan nog niet naar huis , "heet het geloof ik.. .

 Een aantal bejaarden rijden met caravans achter elkaar aan in een buitenland. De reisleiders hebben de reis uitgezocht. En zorgen er ook voor dat iedereen op een van te voren bepaalde camping, een van te voren bepaalde plek krijgt. Dit jaar is de club in Ierland, op onze BVN tenminste. Maar dat kan ook al vorig jaar geweest zijn 
En ook gezamenlijke uitstapjes worden gepland, of een jeu de boule wedstrijd in de avond. Gezellig... in de ochtend wordt het dagprogramma doorgesproken. 
Iedereen vindt het leuk, hopen we....we mogen veel zien.. de meegenomen aardappels worden geschild, de krullen ingezet, de caravan gepoetst.   
En zijn o zo blij dat we dat  we niet hoeven...wij mogen in een ouwe trui lopen, en het campertje regent vanzelf schoon. En van jeu de boule houden we nou eenmaal ook al niet..Bovendien... als we weg willen gaan  we weg.

Ook wij maken plannen om weer naar huis te gaan. Maar dat duurt nog even.. nou hebben we een fijne flat. Niks op aan te merken.. 
Maar de hele winter.. IS WEL LANG IN DE FLAT.  
Plannen maken dus... voor de kerst.. we gaan naar Kroatië. 

Nou zijn we in het verleden 2x met een busreis gegaan. Zo iets dus als de caravanclub. Alles is gepland en geregeld . Jeu de boule ontbreekt.. maar daar tegenover staat dat de buschauffeur rijdt en je voor de deur van de geplande aktiviteit afzet.  En dat is , juist in de winter wel handig. 
Het is ook veel plezier hebben, als je tenminste samen bent.. want dan kun je om veel dingen lachen.  Want in een groep gebeuren leuke, spannende dingen, juist als je je er geen deel van hoeft te voelen.
En daar zijn we eerlijk gezegd best goed in.... en plezier in de ergernissen kunnen we ook hebben. Het is zelfs nu al voorstelbaar dat we , als we terug komen zullen zeggen dat we dit nooit meer doen.. dat zeiden we de andere 2 reizen immers ook. Terwijl we er nu met veel plezier op terug kijken. 
Maar dat is van later zorg... 
dat is pas met kerst dus..voorlopig moeten we alles zelf regelen....