zondag 30 juli 2017

Terug in de tijd



Het is zondag vandaag 
Koos vrijdagmiddag opgehaald uit Karlstad. Om half 7 vertrokken,om kwart over 5 hier, in Råda, aan de koffie. Koos slaapt hier, Mirjam komt ook om 9 uur. 
En weer wordt het laat. Mirjam vertrekt zaterdags om 8 uur, die heeft nog een drukke dag voor de boeg.Samen met Koos rijden we zaterdag om half 5 naar Sunne voor het slotconcert
Het is druk in de kerk. En weer is het fantastisch wat ze met z,n allen presteren. Alle deelnemers, de leiding. Het ene stuk is nog mooier dan het ander. 

Het giet als de 2 uur muziek zomaar omgevlogen zijn. Mirjam rijdt met 3 Zweedse deelnemers naar Ransäter terug, wij met Koos achter hen aan. Er is een afsluitings avond op de Geyersskola. 

Dan komen wij terug in onze jeugd: op de Jelburg.  Daar woonden we intern... de groepsdynamica hoefden we alleen maar uit te proberen.. 
Lange tafels staan klaar.. iedereen mag naar z'n eigen buffet, glutenvrij, vegetarisch.. alles is er.. ook wijn. Tja en die hadden we op de Jelburg niet, en van glutenvrij en vegetarisch had nog niemand gehoord... 
We zitten aan de stamtafel van Mirjam en haar klubje.. het is uiterst gezellig... een geroezemoes van stemmen en servies.. we leren wat een "tippromenade"(geen nederlands woord voor) is, lachen veel. De avond wordt afgesloten met een laatste optreden van iedereen. En een kort gebed, tot een zelfde soort God als de Jelburg had.Een best aardige,goede god. 

In het donker, in de stromende regen over 12 uur terug naar huis. Koos en Mirjam blijven nog een nachtje in Ransäter , Mirjam zingt nog een keer in de kerk. Een echte kerkdienst .Mirjam en Koos komen nog een paar nachtjes hier op de camping staan. Mirjam is moe, maar zeer voldaan.  

Wij  gaan we niet meer naar die kerkdienst. Het is mooi geweest. Het is gewoon weer buiten zit weer.