maandag 24 juli 2017

Een nieuwe dag

Even wennen..de stilte.... maar ook genieten daarvan :de bomen weer horen, ipv  spannende verhalen.. de één nog stoerder dan de ander: wegwaaien in de Noorse bergen, straat races in het midden van Zweden.  Het koffiezet apparaat rust gunnen..en doorlezen.. nou ja..die boeken komen de rest van al die Zwedenweken die nog voor ons liggen  wel uit.

Gister  nog een snelle koffie met onze 2 onverwachte bezoekers ze moeten opschieten, want de bus wacht niet...Rieke en Isa slapen nog een nachtje in Göteborg en treinen dan naar huis. Het bos is leeg, alle bosbessen zijn geplukt..en uiteindelijk kwam toch die kanotocht .
Dochter Mirjam met kleindochter Selma hebben morgen andere plannen. 
Mirjam doet mee in de internationale muziekweek in Ransäter, Selma vliegt naar Eindhoven. 
We rijden mee naar de camping  en slapen daar een nachtje...Selma gaat met de bus naar vliegveld Arlanda, bij Stockholm 
 Ze moet de volgende ochtend om half 7 in Karlstad zijn. En opa en oma willen daar wel voor zorgen 
Kwart over 5 komt ze , op de afgesproken tijd aangelopen. Mooi op tijd in Karlstad, te laat om nog even koffie te drinken. We denken dat we haar uitzwaaien, maar zien niks..de bus heeft geblindeerde ramen. Maar we denken dat zij ons wel gezien heeft.  

Om 7 uur staan we in de winkel... als eerste! En hoeven dus niet te wachten. Het restaurantje is nog niet open, dus maken we maar koffie onderweg..een korte stop aan de Klarälv... 

Thuis maken we eerst een rondje door het huis, ruimen de afwas op en zetten alles weer op de plaats die wij verzonnen hadden. 
 
We worden oud..zijn best moe... 

Het is half 4 nu, dus is Selma al een aardig eindje op weg, mirjam staat te zingen en de andere 2 slapen vast in de trein... want al is de rest nog jong..die zullen ook wel moe zijn!