maandag 17 juli 2017

Soms regent het.


Niet elke dag schijn te zon

Ja, vandaag wel, maar gister niet! Het zag er nat uit. Een mooie dag om gordijnen te naaien... 
we hadden het motiefje al eerder gezien, bij Ikea..maar het was ons te duur en bovendien hadden we geen gordijnen nodig. 
Nu viel het ons opeens op ,dat de gordijnen van de veranda toch echt vuil werden , geen wonder ook, want in de winter overwinteren er spinnetjes in.
En als je niet zoekt vind je som ook wat je nodig hebt:  
Toen we vorige week bij Ikea waren zagen we het snel..de leuke  gordijnen in de aanbieding! 
Gekocht dus,10   mr moet genoeg zijn,  en Martin wil niks meer uitstellen, dus de naaimachine op de tafel..buiten, in de regen.  Op de veranda is het zeker 18 gr, dus dat gaat goed, je kunt de draadjes zo op de grond gooien! 
Het helle stelletje is al klaar en hangt alweer.. de oude gordijnen mogen nog dienst doen als verf schoonmakers Een vrolijk gezicht..zeker nu het grauw en nat was! 
In de middag nog een mooi concert in Ransäter

Het concert begint met een tekst van Selma Lagerlöf over de invloed van muziek,het  geheel  is prachtig..ontroerend..en dat heb ik nu eenmaal niet snel bij muziek! 

Het concert   sluit af met de tekst uit het Zweedse psalmboek ( 730)
" Moge we elkaar weer op weg ontmoeten. Moge  de wind mijn vriend zijn,   de zon mij verwarmen en de regen mijn ziel beregenen.. "

De muzikanten (een Zweed en een Roemeense) , krijgen een doos chocola..want aan  bloemen hebben ze niet zoveel nu ze onderweg zijn. 
Als we naar buiten komen is het droog, de zon schijnt en de mist stijgt in flarden op uit de bossen..

En vandaag... het is saai..maar de zon schijnt weer!