woensdag 12 april 2017

Weer even thuis

.Ons ritje naar Zeeland zit er op. Gezellig bezoekje, de auto doet het prima. Wat we vergeten zijn ligt inmiddels in de auto, de kachel deed het beter dan ooit.
Heen over Breda, terug over Antwerpen. 
Na het broodje( oventje doet het ook en doet het ook op de accu) rijden we over de Zeelandbrug, door een grauw en verlaten Zeeland. Het waait en voelt kil aan. Op de brug merken we dat ook. Gister, met het zonnetje zag alles er gezelliger uit.  Nog even, dan nemen de Duitse touristen Zeeland weer over .

De Ah in Zierikzee is verplaatst? Nee, zal wel aan een falend geheugen liggen.  Dan maar naar de Jumbo in Goes. Want we willen dadelijk wel een broodje eten. 
Eerst naar het historisch museum Bevelande. We lopen er eerst langs, maar al snel zien we het:
Het oude weeshuis, in of naast het VVV. Bureautje.aardig.. klederdrachten die we  ooit in het verleden nog incidenteel zagen dragen. Nu is dat helemaal nergens meer. 
En een afdeling bijbels. Mooie oude boeken, veel ook . Wat was dit land Christelijk. Met heel wat normen en wasrden waar we nu van griezelen. Maar of dat helemaal  voorbij is?  Wat mooie knipsels zijn ook te bewonderen


Terug naar de auto, maar Martin ruikt vis. Brrrr .. Gelukkig heb ik bij de jumbo kaas gekocht. 

Even eten, via Antwerpen naar Turnhout, inkopen bij de Carrefour en thuis aan de koffie. 
Morgen dagje wassen en poetsen, Marlin gaat vrijdag naar z,n Matheus passion .