zondag 23 april 2017

Verkiezingen, gezellig

Verkiezingen. Gezellig


Verkiezingen in Frankrijk

De Franse presidentsverkiezingen van 2017 zullen plaatsvinden op 23 april (eerste stemronde) en 7 mei 2017 (tweede stemronde).

Tijdens deze verkiezingen wordt de president van Frankrijk gekozen voor een periode van vijf jaar. Het zullen de elfde presidentsverkiezingen zijn in de Vijfde Franse republiek (en de tiende met algemeen kiesrecht. 

 De Franse president wordt gekozen middels algemeen kiesrecht voor een periode van vijf jaar. Om in de eerste ronde te kunnen winnen moet een kandidaat meer dan 50% van alle stemmen behalen; in de tweede ronde wint de kandidaat met de meeste stemmen. Meestal behaalt een kandidaat geen absolute meerderheid in de eerste ronde en zijn er dus twee stemrondes nodig om de uiteindelijke verkiezingswinnaar te kunnen kiezen.).

Jaloers zijn we.. wat kunnen verkiezingen gezellig zijn. We zijn in Sault, de supermarkt is dicht, dus we moeten naar de bakker. 

Het is druk op straat, eerst brood.verser kan niet! 
Maar ook bij het gemeentehuis, en alle terrasjes  zitten vol. Een agent bewaakt buiten, maar kust de nieuw aangekomen mensen. bij de deur controleert iemand . .. gezellig, zo worden verkiezingen een feestje op zondag! 
We rijden terug, onder de Mont Ventoux.. mooie weg. We gaan terug naar Aubignan. Een camping met comfort en internet. Want door ons eigen internet zijn we zo heen.