woensdag 19 april 2017

Uit de wind, in de zon.

Wat een klere wind gister. Zo dat je er zelf ook onrustig van zou kunnen worden .. maar daar kregen we de kans niet voor.... na een korte tocht gingen we eerst boodschappen doen bij de grote Intermarche  en de Lidl. Nu zijn we altijd wel Lidl kopers, maar in zowel Zweden als hier wordt het Lidl zoeken. Het prijsverschil is hier nog groter dan in Eindhoven . En veel lokale producten. 
 Maar, we zijn hier niet voor de boodschappen.. we kwamen  voor Geert. Anders waren we de mistral wel ontvlucht.
We reden over kleine weggetjes, een streek met alleen maar wijnteelt.
 
Rond 3 uur zijn we op de camping en komen Geert onmiddelijk tegen. Die zit bij mensen in de voortent, in de zon. Ze zijn al aan de wijn, want het zijn kenners en nog meer liefhebbers. .zij tellen niet met flessen maar met containers en wij mogen onmiddelijk meedoen. Geen tijd om de auto op de plaats te zetten.

In de avond mee naar Geert, tijd om onze levens te bespreken, we kennen elkaar ook al sinds 1963, onder genot van een maaltijd met.... juist goed geraden. 

Uitslapen dus, de wind is iets afgenomen, uit de wind in de zon is het heerlijk. Een lange ochtend niksen, wel even gewassen. Tegen de minimale droogtijd kan onze droogautomaat niet op.. wind en zon. De was moet ervan genieten. De wind steekt weer op, maar de camping heeft overal heggen. Geert is weg, nieuwe wijn halen. 
In het zonnetje aan het eind van de middag nog even bijgepraat, wat hapjes gegeten, morgen hier weer weg. Het was gezellig,  maar is ook goed zo. 
En wat we nu verder doen? Geen idee..naar een plek met minder wind in elk geval.