zondag 16 april 2017

Op weg naar het zuiden

Op weg naar het zuiden 15-4-17

 Tja..je laat altijd iets achter als je vertrekt... mensen waar je van houdt.
We laten iedereen waar die is en gaan gewoon weg. Het eerste echte doel is AUBIGNAN, de camping waar een vriend van ons verblijft. Daarna? Nog geen idee. .. we willen een week of 5 weg blijven, dan een dag of wat Eindhoven, kinderen,kleinkinderen en de kleine Sefa even zien en dan snel door naar Zweden. 
Maar vandaag is de vakantie begonnen! 

We zullen niet klagen over het weer.. rond 10 uur zitten we aan de koffie bij Maastricht. We hebben tenslotte al een hele dag achter de rug. Na de mist,de regen in de Ardennen naar Luxemburg. Benzine voor €1 ,-. In de buurt van Metz wordt het droog echt lekker warm nog niet. Maar ooit wordt het beter, dat vermoeden we, al  zijn er ook momenten dat we er niet in geloven .we verlaten de autoweg. Dat is gelijk  gezelliger rijden. 
 
Onderweg zien we een camper uitbranden.. maar niet denken aan dat soort onheil. Gelukkig zit er niemand meer in. We wachten even, maar gaan dan een weggetje in, om na een kilometer of 10 weer op de Route National te komen. 
We rijden langs de Maas. Een klein stroompje, hier boven in
Hrt voorjaar is mooi, alles lichtgroen. Sommige bomen nog kaal, anderen in volle bloei. Ook de seringen staan er goed bij. 
Tegen half 6 hebben we een camping, was wel zoeken..de coordinaten klopten goed, alleen ligt de camper hoger. We kijken zo neer op het dorp. We zijn geloof ik 5 x op en neer gereden. Gelukkig kunnen we nog net voldoende Frans om de weg te vragen... toen was het probleem snel opgelost. 
Morgen naar de zon?