maandag 5 september 2016

We zijn voldaan

Dat merken we als we in Palanga nog even brood gaan halen. De pier zoeken we op, maar kunnen 
Hem niet vinden. Want.hoe komen we bij de zee? Uiteindelijk zien we het.. Een heel eindje wandelen. Gaat niet door, gister vergeten batterij van het scootmobieltje te laden. Zullen we dus nooit zien en het kan ons uiteindelijk ook niet schelen
 En nog een kerk in? Nee..echt niet..morgen in Klaipeda nog één, en dan zeker 9 maanden niet... Want 
Dan start er opnieuw een kans . 
Dus meer dan een foto van de verfwinkel is er niet..  Want..die moet het goed hebben... Ze houden hier van kleurtjes. 
Op de camping, waar we weer alleen staan, komen we bij van alle indrukken.. 
We zijn blij dat we een indruk hebben gekregen van deze Baltische Staten. Een vakantieland? Nee..voor ons niet. De natuur is niet spectaculair, de steden boeiend, maar er zijn spannender steden. Musea zijn er wel, maar ook daar geen bijzondere collecties, al werden we soms wel verrast. Er is een heel groot verschil tussen arm en rijk. Te groot! 
We hebben heel veel barokke kerken gezien, diep gelovige mensen. Mensen die van bloemen houden en hun tuintjes goed verzorgen, maar ook troosteloze flats. Het zijn landen waar in korte tijd heel veel veranderd is en dat gaat hard door. Er wordt heel hard gewerkt! Waar we overal veel " werkoverleg" zien met de mobieltjes..dat zie je hier nog bijna niet.. Niet tijdens het werk. Wifi is wel overal.We hadden ons Zweeds abonnement, dat ook in deze landen werkt, bijna nooit nodig. 
We waren trouwens te kort in Björnbyn ,volgend jaar bouwen we meer rust in. 
Nog 2 nachten in het campertje, 1 nacht op de boot en dan voorlopig gewoon..Eindhoven