zondag 4 september 2016

Gister dus


We staan op als het even droog is. Want kamperen is eerst naar buiten, dan pas de douche. Zo langzamerhand verlangen we weer naar het gemak alles onder één dak te hebben.Als we vertrekken uit Šiauliai, regent het. En laten dus het gouden beeld dat de ANWB ons aanraadt voor wat het is, en doen zo'n beetje de laatste boodschapjes. Vanavond zelf koken, wat waren die eigengemaakte champignons weer lekker.. Want uit eten gaan is aardig, maar je eigen gemaakte prutje ook . 
We rijden door naar Telšiai, ook daar is het droog als we naar de grote basiliek gaan. Er is een dienst bezig. volle kerken hier,  met zo op het oog diep gelovige mensen.
Knielen, meezingen uit volle borst... Ze missen ons niet als we weer naar buiten sluipen. 
Van  onszelf mogen we, voor het laatst deze ongezonde dagen, koffie drinken met een lekker taartje
Te lang genoten..het miezert als we terug gaan naar de auto.
Eten hoeven we voorlopig niet.. Door naar een mooi natuurgebied. Bossen, beetje heuvelachtig, wat meren. Verder zijn we heel veel saaiere bossen en landbouw gronden tegen gekomen. Nee..voor de natuur hoef je hier niet heen. Maar dit gebied is mooi. 
We gaan naar Żelmaiçiū Kalvaria. Die kloosterkerk willen we nog wel zien... In jaren niet zoverl kerken bekeken, zelfs in Rome niet. 


. Weer een kerkdienst..deze keer een begrafenis we maken ons fotootje en vertrekken naar de andere gebouwen die er bij horen. Als we ook heel veel arme houten huizen gezien hebben ( die fotograferen we maar niet..heel veel zijn gewoon bewoond aan de moes- en bloementuintjes te zien) en gaan vertrekken is de bijeenkomst afgelopen en komt iedereen de kerk uit.

Het laastste dorpje vandaag, Plateliai, en dan naar een kleine camping aan de kust straks eens zien of we op het strand kunnen komen, want het is nu stralend weer.