woensdag 10 december 2014

We zijn er

11december
Van de storm van vannacht hebben we geen last gehad, de weersverwachting is goed. Een krenten bolletje een kopje thee en naar de auto. 2 Graden, geen regen of sneeuw. Op tijd in de haven en om 5 voor half 10 staan we op Zweedse bodem.We kiezen voor weg 45. De weg die uit de laars van Italië , via Frederikshamn in Denemarken ,Zweden weer in komt.






























Na een uurtje toch wel zin in koffie. Dat is in Zweden nooit een probleem. Bij de Riks rasta van Lilla Edet . De wc papier fabriek staat er ook nog.





















































Binnen is het gezellig, de koffie is prima. Dan zien we, vaag, de eerste sneeuw. Dus..doorrijden maar. De temperatuur zakt tot 0 graden. En er is natte sneeuw. Bij de grote parkeerplaats bij Grums stoppen we.. Een patatje, niet gezond maar wel lekker. Een kopje koffie, plassen , want thuis is het water nog afgesloten.
Om 3 uur zijn we in Björnbyn. Het wordt al donker. eerst even zand strooien op de veranda, want het is glad. Water aansluiten, kacheltje aan, binnen heeft de wamtepomp het op 10 graden gehouden.


















Sjouwen... De auto leeg, het is lekker warm , het internet doet het en de tv staat klaar. We zijn er! Rust!
En dat gele zonnetje op de foto is helaas gewoon de lamp.


Location:Hagfors,Zweden