zaterdag 27 december 2014

Rust


Luisteren naar het Nederlandse weer.. Sneeuw...
Wij zijn de hele dag in en rond het huis. Beetje rommelen.. Ik weet nu hoe ik de boel kan neppen. Het was hier wel -20, nu -17 .. Maar we zijn niet in Moskou en ook niet in Eindhoven. Gewoon in de Värmlandse winter.










KIJKEN HOE DIT WEER AFLOOPT.

Verkiezingen Zweden gaan niet door. Uit de NRC


De Zweedse premier Stefan Löfven Foto EPA / Stephanie Lecocq

door Carlijn Vis
BUITENLAND De geplande verkiezingen in Zweden gaan niet door. Begin december viel het kabinet en werden er vervroegde verkiezingen aangekondigd. Op 22 maart zou Zweden naar de stembus gaan, maar de minderheidsregering heeft gesprekken gevoerd met de centrumrechtse oppositiepartijen en afgesproken samen te werken. Dat maakte premier Stefan Löfven bekend.
Begin december wees het parlement de begroting af die de coalitie van SociaaldemocratenE DIT WEER AFLOOPT..... en de Milieupartij hadden ingediend. Daarop kondigde Löfven aan dat er verkiezingen zouden komen. De centrumlinkse regering heeft namelijk geen meerderheid in het parlement. Nu blijkt uit de gesprekken tussen de twee partijen dat de regering in de nieuwe situatie toch kan blijven regeren, zei de premier.

De regering van Löfven trad pas drie maanden geleden aan. De rechtse partij voerde tijdens de verkiezingen in september onder meer campagne met de belofte de immigratie met 90 procent terug te dringen.

LEES MEER OVER: STEFAN LÖFVEN ZWEDEN

Location:Hagfors,Zweden