zaterdag 12 oktober 2013

Het rijtijden besluit


Omdat in de wet staat dat onze chauffeur niet 12 dagen achter elkaar mag rijden is er geplande rustdag voor hem en de bus. Maar onze gids E. werkt door, hij is pas aan de Roemeense grens ingestapt.
Er is een trein en busreis bedacht, maar E. weet hoe druk de bussen zijn. Hij regelt iemand van het hotel die een andere meneer en ons met de auto brengt. Zo kan het karretje ook mee en kan ik mee met de rondwandeling.
Deze keer geen actuele geschiedenis..nou ja.. De man die ons brengt, iemand van net 20, zegt dat het in de Ceaușescu tijd beter was..iedereen had werk. Alsof je iemand datzelfde hoort zeggen over Hitler. We zullen het maar aan z,n leeftijd houden... En hopelijk zijn er genoeg jonge mensen met een andere instelling.
We waren in een aardig stadje, zaten ook veel op een terrasje in de zon... Want voor mooie stadjes en bijzondere natuur hoef je hier niet heen..Op zaterdag wordt er getrouwd, dus daar zien we ook nog iets van. Aardig allemaal. Maar hier kom je om de geschiedenis te voelen. Maar een dagje even niet is ook heerlijk...Een lekkere rustige dag dus.









Location:Brasov