donderdag 10 oktober 2013

De Karpaten


Goed... Kwart voor 6 op is vroeg. Daar moet je dus nu ook wel de wekker op zetten. Thuis worden we bijna altijd al wakker voor de wekker om 7 uur afloopt. Dus nu ook... Ik kijk op de klok.. Tijd... Ik roep Martin en zeg dat de wekker niet is afgelopen. Schiet uit de pyjama en sta bijna onder de douche. Tot Martin echt wakker is en zegt.. Het is kwart voor 2... Natuurlijk geloof ik er niks van.. Maar alle klokken geven Martin gelijk..... Dus.. pyjama weer aan...
Maar waarschijnlijk ben je meer benieuwd naar Roemeniƫ. We kunnen vertellen dat dit stuk, de hoge Karpaten prachtig is. We zitten op 1200 mr hoogte, de eerste sneeuw ligt op de daken. Vanmiddag zaten we met 20 gr. Op een terrasje , en vanmorgen hadden we een stadswandeling in de regen.
Arad is een mooi stadje. Met Unesco gelden gerestaureerd. Mooie pleinen, een mooie Romeens Orthodoxe kerk. . En overal die zwerfhonden ..200.000 hier in Roemeniƫ.
Dan weer een busreis.. Op veel plekken groeien de zonnepaneel velden, ernaast gaan de boeren wagens, worden de aardappels met de hand gerooid. De Zigeunerdorpen is pas echte armoe.. Juist die trieste contrasten maken dit land voor ons erg boeiend.
Martin is naar de burcht van Drakula geweest. Vond ik te veel trappen en in zo,n kasteel hebben ze in het jaar 1300 geen lift ingebouwd. Hier wordt geld verdiend aan de toeristen industrie.. Massa,s souvenirs... Allemaal rotzooi wat grif verkocht wordt.
In dit hotel blijven we 3 dagen, de koffer kunnen we weer eens uitpakken..

















Location:Predeal,Roemeniƫ