zondag 31 juli 2016

Internationale muziekweek

Hier in Zweden komen we nogal eens in de kerk. Af en toe zelfs bij een echte kerkdiest met de bij behorende rituelen. Dan is er een dominee, die overal in de natuur God ziet . Vinden we prima. Want ook hier luisteren we maar half. En dat heeft niet met de taal te maken. Het is zijn of haar verhaal. 
Maar meestal gaan we als de kerk als muziekzaal gebruikt wordt. 
Ook als er een dienst is gaan we natuurlijk alleen als er muziek is. Op die keer na, jaren geleden dat er geen harpmuziek was, maar bleek dat de dominee Harp heette..en toen vonden we het onbeleefd de benen te nemen... Zomaar een kostbaar uur verloren....   Veel van geleerd.. 
Deze week waren we 2x in Ransäter en 1x in Sunne.. Waarvan vanmorgen de kerkdienst. Dan is er ook een collecte, de meeste Zweden gooien daar een dubbeltje in. Maar vanmorgen haalden ze meer op, met al die buitenlandse bezoekers.de dominee nodigde iedereen uit volgende week weer te komen... Is weer eens wat anders dan die 3 ouwetjes die nog regelmatig naar de kerk gaan.......

De volkshogeschool organiseert hier elke zomer een muziekweek. Daar doen wel 150 mensen aan mee denk ik... Eerst nogal traditioneel, maar nu is er ook jazz muziek, een brassband en een kinderkoor. Want al die jongere mensen die tegenwoordig komen brengen ook hun kinderen en de hond mee. Maar die doet niet mee. Die wacht buiten.
Het niveau is heel verschillend:  mensen met veel en weinig muzikale vorming, maar iedereen doet dit voor z,n lol. 
We vonden het weer fantastisch.. 
Een programma vol afwisseling. Maar vooral van veel plezier, zoveel dat dat uitstraalde naar ons allemaal. Wie weet doet Mirjam ook nog eens mee..het staat in elk geval op haar verlanglijstje. 
 kl. 18:00 - Sunne kyrka

A mass for peace

kl. 18:00 – 19:00

Geijerskolans internationella musikveckas kör och orkester framför Karl Jenkins The Armed Man - A mass for peace Dirigent Hanna Sandman