zaterdag 9 juli 2016

Geen last ven een leeg nest syndroom

Toen we naar Noorwegen gingen waren we druk bezig met relatietherapie 
Want..wie ging nou eigenlijk met wie? En wie nam   de beslissingen.... We gaven veel adviezen, maar of er iets mee gedaan werd?  
We hebben het maar los gelaten en zijn gewoon op vakantie gegaan.. Uteindelijk hebben wij het óók alleen moeten uitzoeken.... Je moet het toch zelf doen.. 
Maar wat schets onze verbazing dat dat moeilijke, problematisch stel  toch nog samen was  en 5 kinderen tegelijk  had gekregen. Het hele  stel woonde nog thuis.. 
De samenwerking  tussen de ouders was aanzienlijk verbeterd..niks geen gemopper en wispelturig gedrag . Kan ook niet als je hard moet werken.. 
We konden het in alle rust zittend goed bekijken.. Wij kunnen dat inmiddels ook! 
Maar gister ging het laatste kind de deur uit. Nog een beetje nazorg, maar nu is het voorbij.. Ieder gaat z'n eigen leven leiden. En dat zal best goed gaan... We hoeven ons er niet meer mee te bemoeien! 

En wij hebben weer de tijd om naar buiten te kijken. Ondertussen de boot naar Finland en vandaar uit naar Estland geboekt. 22 Augustus zitten we op het vaste land. Want dan moeten we de kamers van Selma en Pepijn gaan bekijken, Nils z'n vriendin ontmoeten en de baby van Sanne afwachten. Want zo gemakkelijk als die vogels hun eigen weg gaan, gaat het bij ons niet!  Tot in lengte van jaren zullen we ze niet los laten!