zondag 17 mei 2015

Wie had dat gedacht tijdens het ontbijt


  1. We gaan eens op de kaart kijken..hoe ver zitten we eigenlijk van Rügen, de plek waar de boot vandaan vertrekt naar Zweden.

    Oei..nog een eind. Och.. Dresden ligt eigenlijk op de route.volgende camping? Het is al weer lang geleden dat we daar waren en het is echt stadsweer.

    En dan nog een klein ommetje? Doen..
    Op naar Praag .

    Och ja..geen Euro.. Maar je kunt al bij de grens geld wisselen én een vignet kopen. 

    We vinden het campinkje terug waar we 20 jaar geleden ons 30 jaar getrouwd zijn vierden.  Vlak daarna zijn mijn ouders overleden, kregen onze kinderen kinderen... En kochten we ( nee..niet van de erfenis) ons huisje in Zweden..De dochter van de eigenaar,  zij behartigt  nu de zaken,   was toen 15..nu zit haar zoontje achter de computer.. En heeft deze camping WiFi..

    Morgen met het treintje de stad in. We hebben nu een mooi plekje in de zon, aan de Moldau.

    De Moldau (Vltava) is met 440 kilometer de langste rivier van Tsjechië. De rivier ontstaat uit een aantal bronrivieren in het Bohemer Woud en mondt ten noorden van Praag uit in de Elbe, na Bohemen van zuid naar noord te hebben doorkruist met een passage langs de Tsjechische hoofdstad Praag.

    Vltava heet de rivier in het TsjechischMoldau /Wulda is de Duitse naam. De Nederlandse naam Moldova is niet meer gebruikelijk. De naam ontstond uit het Germaans Wilth-ahwa, wat zoveel betekent als wild, reizend water.Praag
    Hoofdstad van Tsjechië
  2. Praag is de hoofdstad en grootste stad van de Centraal-Europese republiek Tsjechië. De officiële naam is hlavní město Praha, wat hoofdstad Praag betekent. De gemeente Praag vormt een eigen district en regio. Wikipedia

    We kunnen op de camping eten straks. Vroeger was de wijn hier heerlijk...