woensdag 13 mei 2015

Gister..een pech dag

Tja.. De ene dag heb je alles mee..alles lukt, het weer is perfect en je zit in de pure natuur.. De winter had alle vuiligheid weggespoeld en wij konden daar net op die dag zijn. En gistermorgen was het weer mooi weer, de douche was lekker warm, we zouden een dagje blijven. Gewoon ..niksen.
Als Martin terug komt heeft hij net ontdekt dat de tandenborstel nog op de andere camping staat.. Dus die moeten we gaan kopen want het camping winkeltje is nog dicht. Dan dadelijk maar naar Bruneck. En niet erg..er zijn meer campings in dit gebied.
.
En met het klaarleggen van het handje pillen van Martin ontdek ik dat er één te weinig is. Ligt onder de bank.. Dacht ik... Maar nee... Een probleem, want we hebben nog voor 5 maanden nodig.. aardig voorraadkelder thuis dus..Wat nu..
Gelukkig..de mobieletelefoon  doet het overal.Assistente van de huisarts gebeld.  En die kent mij..Ze schrijft een receptje voor 6 maanden voor. 
Apotheek gebeld.. Die heeft het receptje al, maar medicijnen opsturen is moeilijk. Hij zal het recept mailen..proberen bij een apotheek..die mogen ook bellen. Of anders in Zweden regelen. Ik heb nog een keurige  reserve potje..en om de dag...overleeft Martin wel. Maar..echt vrolijk wordt ik niet van mezelf.. Volgende keer toch iets beter opletten. 
Bruneck In. Tandenborstel en eten gekocht. En om 5 over 12 bij de apotheek. Maar ja..die is even eten..tot 3 uur. En  weer wordt het heet...nou ja..in dit stadje liggen goede herinneringen.. Onze eerste buitenlandse ervaring..
En om 3 uur.. Een aardige apotheek. In dit gebied wordt nog veel Duits gesproken. Pas na 1e wereldoorlog werd dit stuk Italië. Het meisje snapt ons, de apotheek ook en zonder probleem hebben we weer 180 pillen..en 2/3 goedkoper dan in Nederland..toch zagen de assistente en de apotheker er niet hongerig uit...die zorg in Nederland is veel te duur...
Naar een camping.. Maar ja..daar kunnen we niet staan...de wc is voor mij onbereikbaar..gadverdamme... Is dan mild gedacht. 
De dichtstbijzijnde camping is in Oostenrijk..dus via de autobahn de Brennerpas pas over. We vonden een mooi plekje..op een camping met een geweldige accomodatie..