zaterdag 2 mei 2015

12 jaar onderweg

Al in het eerste jaar dat we niet meer werkten waren we het van plan... Steeds was er iets anders belangrijk.. We wilden toch liever vroeg naar Zweden, of naar Spanje, of Frankrijk was toch gezelliger, Rome stond op de lijst, een paar keer toch Venetië... Of het werd per ongeluk Corsica, en Sardinië. Ja..dan krijgen we haast.. We willen immers persé in juni op het voor ons mooiste plekje van de wereld zijn...
Maar vandaag kwam het ervan.. Bijna niet trouwens...het regende, heel hard... En de bushalte was wel erg ver weg... Om nou kleddernat in de bus te zitten was ook niet de bedoeling.
We gaan vertrekken. Krijgen netjes het geld voor de buskaartjes terug, die we gister op de camping al gekocht hadden. 
Er is een camping, 10 minuten van het centrum. Maar vaak is dat vreselijk..en duur...we zullen wel zien..Eerst maar boodschappen.
Leuk..de Italianen hebben een lang weekend en gaan in de regen met z,n allen boodschappen doen.  
Net als wij.. Om 1 uur is het bijna droog. De camping is te doen..wel druk. We horen dat Nederland mei vakantie heeft. Bijna iedereen loopt hier rond. 
Om 1 uur zijn we in het centrum..voorbereid op een kater natuurlijk. Maar wat is het daar mooi..
Als Martin kaartjes gaat kopen sta ik op de goede plek waar iedereen een foto moet nemen of 'ie de toren tegenhoudt. Geeft leuke ruzies.."nee..ik zei toch je hand hoger.."" Komen er net van die stomme lui tussen staan.." In alle talen die we verstaan, en ook vast in het Chinees en Japans. De selviestokken zijn niet aan te slepen..
 Je krijgt de neiging om met het simpele fotoprogramma de toren recht te zetten.. Maar dan staan al die mensen er zo vreemd op. 
Als het betrekt gaan we de kerk in
De doopkapel

En de galerij in. 
 Er liggen er heel wat begraven. 
Nog even het straatje in.. Maar dat is echt te druk.. Naar de camping. Eindelijk hebben we Pisa gezien!