vrijdag 11 april 2014

Who 's afraid of Virginia Wolf

Het gebeurt niet zo vaak, dat we een blog maken over een avondje weg. Ja, in Zweden, het Västena theater... Maar ja... Dat is ook wel heel byzonder. Het feit dat we nu al kaartjes hebben gekocht voor de zomer zegt genoeg. Zeker als je er niet van houdt ver van te voren dit soort zaken te regelen. Dit jaar gaat Selma mee. We konden nog net 3 plaatsen vinden.
Maar over dit stuk hoorden we op het programma Kunststof en impulsief hadden we kaarten besteld. Spijt... We hadden eigenlijk geen zin gisteravond. Maar ja. Kaartjes weggooien doe je niet.
Dus 7 uur de deur uit en tegen 1 uur thuis.. En het was geweldig.Wat een spelers, wat een stuk.
Je hebt pech. Ale kaartjes zijn overal uitverkocht .. Maar volgend jaar een nieuwe kans. Het wordt dan oom Wanja van Tjechov . We zullen er weer zijn , hopelijk in Eindhoven want het is toch wel gemakkelijker om alleen maar even te hoeven oversteken

"Na een feestje op de universiteitscampus komen Martha en George (Maria Kraakman en Jacob Derwig) laat op de avond thuis. Al snel blijkt dat Martha het jonge stel Nick en Honey (Sanne den Hartogh en Kirsten Mulder) heeft uitgenodigd voor een drankje. Wat volgt is een virtuoos slagveld waarin alle idealen en dromen van de vier aanwezigen zwaar op de proef worden gesteld. In een harde en cynische wereld lijkt de hang naar schoonheid de enige kans tot overleven. En wie durft er te leven zonder dromen?

Onder de regie van Erik Whien, en met deze vier acteurs, wordt het wereldberoemde verhaal van Edward Albee niet alleen een botsing tussen twee generaties - tussen het verharde en verbaal zwaarbewapende koppel Martha en George en de hoopvolle en dromerige Nick en Honey - maar meer nog een ontluisterende studie naar de mens en de verwoestende kracht van de waarheid."

Location:De Verkadefabriek 's Hertogenbosch