zondag 27 april 2014

Sacrada Familia

Het was toch op de tijd letten.. Op tijd in de bus...
Maar om 10 uur stappen we uit op het centrale plein , waar alle bussen stoppen.
Even de bus zoeken die naar de beroemde kerk in aanbouw van Gaudi gaat, of eerst koffie?
Alles mislukt.. Het is zondag en de inwoners van Barcelona slapen nog... Waar halen we buskaartjes, hoe gaan de metrolijnen... Niemand lijkt het te weten, en wij al helemaal niet... Vragen helpt niet , de bus chauffeur verstaat ons niet, de mensen op straat zijn toerist en de touristinformatie is gesloten! Ja..de bezichtigingsbussen voor € 32, - p.p...
Maar, we hebben een miniplattegrondje en gaan dan maar lopen.Nou ja, Martin dan. Ik rij...
Nog net op tijd voor koffie als het tijd is om de kerk in te gaan. Gelukkig hebben we gister via internet kaartjes besteld. Dat scheelt wachten . maar eerst nog even wachten op de marathon kinderen.. Die hebben het wel gehad. Alleen de fanatiekelingen rennen nog. Tot ze de finish zien , dan komt het enthousiasme terug.
De kerk... Je moet er geweest zijn om de schoonheid te zien. We hebben er van genoten.
Nog wat eten , want de batterij van het karretje is leeg... We mogen hem opladen en alles kwam zo toch weer goed.. en konden we met de bus terug... Een mooie dag, met een zonnetje en 18 graden. De regen was gelukkig allemaal weer vannacht gevallen... Daar zijn die Spanjaarden goed in , in die verdeling van zon en regen over de dag.















































Location:Carretera Madrid-Francia,Mataró,Spanje