woensdag 14 augustus 2013

Het naseizoen komt eraan


Overal is te merken dat de echte zomer is afgelopen. In de huisjes in ons park komen nog wel nieuwe mensen, maar er zijn al veel huisjes niet meer verhuurd. Ze worden netjes schoon gemaakt. In oktober is alles weer verhuurd voor de elandenjacht. Dan nodigt de Uddeholms Tooling belangrijke klanten uit voor een feestje. We zullen er niet bij zijn.... Ook op de camping zie je deze dagen bijna alleen mensen vertrekken.
Klopt ook wel.. Mirjam en Marcel zijn weer naar school, Petra doet haar eerste training van het seizoen en Koos is van dagverblijf verhuisd. Volgende week gaan de middelbare scholen in zuid Nederland weer beginnen. Ik hoor onze kleinkinderen al juichen....die hebben er vast weer erge zin in...
Ook in Zweden beginnen de scholen deze week.. Die hebben een lange vakantie achter de rug. Alleen de ouwetjes lopen nog vrij rond.
Ook in de natuur komen de nazomer kleuren, in ons tuintje ziet het paars en geel.. De hei, de wilgenroosjes,het boerenwormkruid, geven kleur. En overal tussen door vruchtjes..nog een enkele bosbes, framboos, lingon. In de berken komen de eerste gele blaadjes.. Ja... De echte zomer is voorbij.









Location:Hagfors,Zweden