zondag 24 februari 2013

Oslo en Oslofjord


Gistermorgen nog in de stilte, vandaag direct naast het vliegveld.. Weer eens wat anders.
Als we om 7 uur wakker zijn is het licht? Is dat zo? Kan bijna niet..toen we 3 wk geleden uit Eindhoven vertrokken was het toch pas om 8 uur licht..en we zijn toch nog 1400 km hoger? Het sneeuwt. Gelukkig heeft de auto overdekt gestaan deze week.
Om half 11 zijn we in het centrum van Oslo. Geen zin in de beeldentuin. Zijn we allebei niet zo weg van. Dan maar even de stad in. We kunnen in het centrum parkeren. Het is toch gewoon een aardige provinciestad... Dus even richting paleis, de domkerk in, een kopje koffie en naar de boot. Het Oslofjord ligt vol ijsschotsen, mooi gezicht. Oslo is wel veranderd..veel hoogbouw.. even zoeken dus..
Op de boot zit heel Nederland. Wintervakantie in het Hensedal. ..dus druk met jammerende kinderen en boosaardige ouders. De kinderen vervelen zich, de ouders willen niet naar huis...
Tja... Lekker in ons eigen hutje, wat is dit toch een kitsch boot.. De Titanic was er niks bij. Straks naar het internetpunt, (als het niet te druk is, want alle kinderen en hun vaders zitten daar met telefoons en Ipads) anders versturen we hem morgen.( O ja.. Voor de insiders..Het mannetje is niet uit Filipstad deze zit in Oslo.)

















Location:Ferry Colorline Oslo-Kiel