dinsdag 19 februari 2013

En weer zon

Mensen die vroeger het noorderlicht zagen dachten er verschillend over: de ene groep dacht dat het de voorspelling van ongeluk was en je er niet naar kijken moest, anderen dachten dat het de voorbode was van voorspoedige tijden.. Toen we gister weer gingen kijken en er ondanks de heldere hemel niets te zien was, begrepen we steeds meer( of juist minder) van het fenomeen..het enige wat hielp was dat de tv niet stoorde. Andere avonden wel.
Maar toen we, voor we naar bed gingen, de hemel zagen waaieren in lichte kleuren groen, konden we het ons allebei voorstellen: het kan beangstigend zijn, maar bij ons gaf het een geluksgevoel, zeker omdat het gisteravond overal om ons heen golfde.
Ook vandaag was het een stralende dag. -6* .Dus weer weg. Nadeel van op een puntje van een eiland zitten is dat je maar 2 kanten op kunt. Maar nu rijden we de 50 km naar Risøyhamn tegengesteld.
We genieten, ook van de uren in ons knusse hutje, al missen we wel onze gemakkelijke stoelen en ons eigen bed... Ach ja...volgende week hebben we weer heimwee naar hier, dat weet ik nu al zeker....