donderdag 23 februari 2023

Paar dagen Zeeuws Vlaanderen

Terneuzen (Geluidsfragment uitspraak (info / uitleg)) (ZeeuwsTerneuzen of Neuzen) is een gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland. Het aantal inwoners van de in de regio Zeeuws-Vlaanderen gelegen gemeente bedroeg 54.555 per 31 januari 2022; daarmee is Terneuzen de grootste Zeeuwse gemeente naar inwoneraantal (bron: CBS). Het gemeentehuis staat in de stad Terneuzen, die 25.405 inwoners (2021) telt. Daarmee is het de vierde stad van Zeeland en de grootste plaats van Zeeuws-Vlaanderen. De gemeente ontstond in haar huidige vorm op 1 januari 2003, toen de voormalige gemeenten Axel en Sas van Gent bij Terneuzen gevoegd werden.

Vanmorgen op tijd op pad.Kopje koffie bij IkeA  Antwerpen, 


al voor half 1 in het hotel





Enjoyhotel De Blaauwe Leeuw ligt aan de Westerschelde in het centrum van het fraaie havenstadje Terneuzen. In het oude centrum vindt u nog veel sporen uit het verleden dat teruggaat tot de 12e eeuw, zoals vestingwerken, het oude stadhuis en 'Het Arsenaal’. Het nabijgelegen natuurgebied ‘Het verdronken land van Saefthinge’ is het grootste aaneengesloten ‘natte land’ van West-Europa. Hier kunt u prachtig fietsen. Ook andere historische steden als Middelburg, Gent, Antwerpen en Brugge zijn vanuit Terneuzen dichtbij. Stranden, zee, watersport, de meeste zonuren van Nederland en de typische Zeeuwse lekkernijen maken uw verblijf in Zeeland tot een feest.  
 





. Parkeren moeilijk.. we passen niet in de parkeergarage… 1.90 is net te weinig.. gelukkig vinden we een paal waar we tot maandag morgen kunnen parkeren. we lunchen en rijden naar Hetty.. verdrietige boel daar… 









 De tunnel door.. €5, enkele reis…. 



 



Rond 5 uur weer thuis, kopje koffie en kamer in orde brengen
Onze kamer kijkt mooi uit… 







6 uur lekkere cappuccino , lasagne en tiramisu toe.
Wit wijntje, wat wil een mens nog meer ! 
De avondwandeling gaan we niet mee… jammer wel.. we gaan nog even naar de info bijeenkomst.. morgen 
Gaan we wel samen..