zondag 6 maart 2022

La petite écurie

Na de mooie dag aan zee met onze geliefden ( jammer dat ze er niet allemaal waren….   Gelukkig was Noffie er wel… 

 


 
 
  vandaag eerst koffie in het zonnetje op het balkonnetje, dan in de koude wind naar de kazerne voor een mooi concert.



  
De Kazerne

Home of design in het centrum van Eindhoven. Kazerne is dé hot spot waar de werelden van wine, dine, design, kunst en technologie samenkomen.

 

La Petite Écurie is een hoboband die muziek uit de 17e en 18e eeuw uitvoert op historische instrumenten: twee hobo's, taille, fagot en percussie. De naam van het ensemble verwijst naar de “Grande Écurie”, een muzikaal etablissement aan het koninklijk hof van Lodewijk XIV in Versailles, waar de meeste van zijn blazers werkzaam waren. 

Wat was dat een mooi weekend! 

 
 Van deze muziek vergeet je bijna het leed van de wereld…  

De vijf musici van het hobo-ensemble komen uit Italië, Spanje, Oostenrijk en Nederland. Ze leerden elkaar kennen in 2018, tijdens het internationale festival voor oude muziek in Urbino, Italië. Na met veel plezier te hebben samengespeeld onder leiding van oude muziek-specialist Alfredo Bernardini besloten ze met z’n vijven te blijven optrekken. Sindsdien spelen ze – voor zover de diverse agenda’s het toelaten – op festivals en podia voor oude muziek door heel Europa. De naam La Petite Écurie verwijst naar La Grande Écurie, een blazersensemble dat deel uitmaakte van de orkesten aan het hof van Lodewijk de Veertiende. De samenstelling van drie hobo’s, een barokfagot (taille) en percussie is de kleinst denkbare vorm voor deze muziek.