maandag 26 februari 2018

Pepijn is jarig! 

Dus waar zullen we taart eten? Het is een eindje uit de buurt, maar het lukt.

Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we weer. We maken eerst wat broodjes klaar. Dat mag hier, de plastic zakjes  liggen klaar. Het is koud en wat bewolkt. We gaan richting Sankt Johan


En zoals gewoonlijk rijden we eerst verkeerd. Te lui om de tom tom te zetten.. 

en als we er zijn...tja..dicht....maar er zijn meer Editvan dat soort dingen hier ..

Dan op naar een ander leuk plaatsje..ze hebben daar taart. Niet echt  grand café     

Monreal is een prachtig schilderachtig plaatsje in de Eifel in Duitsland. De prachtige vakwerkhuizen, de burchten en de authentieke sfeer maken Monreal tot een must om te gaan bezoeken wanneer je in de Eifel bent.

Monreal ligt in de Vulkaaneifel, een prachtig en interessant gebied van de Eifel. Het idyllische plaatsje ligt op ongeveer 7 kilometer van Mayen, ook een mooie en interessante plaats in de Eifel.




Monreal is al een zeer oud plaatsje. Vondsten bewijzen dat de plaats al voor de jaartelling bestond. Officieel (op schrift) werd Monreal "pas" voor het eerst genoemd in het jaar 1229.Monreal werd toen Mons regalis genoemd, wat Koningsberg betekent. Rond deze tijd droeg Graaf Philipp von Virneburg het gebied over aan zijn broer Hermann. In zijn opdracht werd ook de burcht gebouwd om de plaats te beschermen.

De plaats kent twee burchten, de Löwenburg (ook wel burg Monreal genoemd) en de Philippsburg.In 1306 kreeg Monreal al stadsrechten. De marktrechten volgen pas in 1642. Het plaatsje maakte deel uit van het Aartsbisdom Trier.

Het slot Löwenstein heeft het nodige moeten doorstaan. De burcht werd in 1632 door Zweedse troepen vernield en in 1689 waren het de Fransen die de Löwenburg vernielden.

de 30 jarige oorlog voorbij was ontwikkelde zich in Monreal een belangrijke laken / textiel industrie. Door de grote schaapskudden rondom de schilderachtige plaats in de Eifel was er natuurlijk veel wol voorhanden. Dit bracht de plaats veel welvaart en de handel bloeide.

Tegen het einde van de 19e eeuw zakte echter de handel in door sterkte concurrentie uit het buitenland. Al gauw storte de hele handel in en de plaats werd armer.Ruim een eeuw later, vanaf 1930, begon Moreal weer uit het dal te klimmen doordat het toerisme begon op te komen. Steeds meer mensen ontdekten de prachtige natuur en omgeving van de Eifel in Duitsland en het prachtige schilderachtige dorpje.


Onze broodjes blijven onopgegeten.. morgen weer een dag.... 

we rijden naar de Moezel.. Het is de eerste dag dat we geen vossen of reeën zien. Te koud vinden die het..want de wind is ijskoud. 

Dat merken we ook 

In Cochem.. leuk stadje, maar het is toch te koud.

Na een half uurtje hebben we het gezien.. en rijden de Eifel weer in, naar het hotel. Hier staat de koffie weer klaar, en rond half 5 zitten we aan de wijn.. op de gezondheid van jullie allemaal en speciaal op die van Pepijn en Sanne!