woensdag 27 december 2017

Op de terugreis


Een stuk dichter bij huis, in een net hotel. Echt super ingericht, onze kamer heeft zelfs een artistiek

 driehoekje extra. 

Een korte evaluatie.... het was heerlijk een weekje weg te zijn. We weten ook dat we deze zomer niet naar Kroatië willen. En ook dat we voorlopig niet meer met een bus meegaan. Ja..ik weet het..over 3 jaar denken we er waarschijnlijk  weer anders over, wispelturig als we zijn. Het is ook gemakkelijk en goedkoop.

En als we weer gaan moet er echt iets te zien zijn....

natuurlijk..het paleis van Tito is een tijdsbeeld. Maar dat combineren met een treintje door een safariepark stond niet op onze prioriteienlijst. 

En dat koude boottochtje langs een saaie kust vol lege campings ook niet. Net zo min als die zogenaamd leuke grot.. 2 uur rijden, 2 uur terug....

en gister in die boerenschuur , met al die klederdracht bedienden die autenthiek eten serveerden, met die keiharde levende muziek ,al helemaal niet.

Maar we hebben een paar aardige plaatsjes gezien en een paar aardige mensen ontmoet. Genoten van die enthousiaste chauffeur, reisleider met z'n vriendin, die tijdens de reis niet alleen voor informate, koffie maar ook koekjes en krentenbrood zorgden.

Het giet als we de bus instappen. We hebben wel geluk gehad. Bij de grens van Kroatië naar Slovakije moeten we allemaal de bus uit en wordt onze id kaart gecontroleerd. De mevrouw die dat ding thuis heeft liggen krijgt enorm op haar kop. Alle gegevens worden genoteerd..van haar rijbewijs. Ook onze chauffeur ..hij zou mensen smokkelen.

Gelukkig is hij uit het juiste hout gesneden, blijft vriendelijk en  rustigEdit

In Oostenrijk ligt veel sneeuw. De ruiten die nog zo schoon waren zijn in een mum van tijd weer vies

Rond een uur of 5 in het hotel dus..

Eten, naar bed en morgen naar huis.