dinsdag 23 mei 2023

We verlaten ons vaste dak…

Het was geweldig.. zeker met het weer wat we hadden. Nog nooit zoveel verwarming nodig..  de laatste dag ontbijt op de veranda,, eindelijk echt stalend  weer..
we vragen nog naar grotere huisjes, voor invaliden, die zijn ruimer en hebben een beter toilet en deuren waar de rollator doorkan . Maar hebben wel een lage aanrecht. Dat is nou ook weer niet nodig. Wel kunnen ze , uiteraard tegen betaling, hulp regelen.. ach.. je weet naar nooit…voor later, als we oud zijn… 
Vanaf woensdagavond alles weer vol.. gaan er weer hele volksstammen naar Huez op de fiets 🚲 .
Domoren, er zijn zoveel mooiere weggetjes..

Vandaag willen we richting Annecy
Als we daar aankomen horen we dat het max 2 nachten kan.. Pinksterweekend en alles besproken.vanavond daar maar eens op doordenken.  
We rijden naar  Vizille. Staat een groot kasteel

Dicht natuurlijk 
Maar het park is open en daar kunnen bv het gebouw ook beter zien.





Het eerste wat opvalt is de enorme boom
Net zo oud als dit pompeuze gebouw?   







Het kasteel van Vizille, een belangrijke historische plaats, gebouwd in de 17e eeuw door de Connétable van Lesdiguières, was in de 18e eeuw de wieg van de Franse Revolutie. Precies op deze plek heeft het Vergadering van de drie ordes van de Dauphiné zich verenigd op 21 juli 1788 om het bijeen roepen van de Staten-Generaal te vragen. Het domein is ook bijzonder omdat het, van 1925 tot 1960, het zomerverblijf van de presidenten van de republiek geweest is. Het kasteel, vandaag open voor het publiek en eigendom van de Conseil Général van de Isère, herbergt het museum van de Franse Revolutie, een ruimte gewijd aan deze bewogen periode uit de Geschiedenis van Frankrijk en die in het bijzonder een prachtige verzameling voorwerpen en kunstwerken uit het revolutionaire tijdperk tentoon stelt.






Voor het kasteel wacht een uitgestrekt park van 100 hectare de wandelliefhebber. De Franse tuinen, de rozentuin, het waterreservoir en de grachten, evenals het dierenpark, met herten, damherten, blauwe reigers, zwanen en ganzen.



Nog even verder koffie bij Ikea.

We zijn ontrouw geweest aan het begin van de vakantie. Het inductie plaatje wat ze hier hebben is €10,- duurder dan in Nl..even wachten dus.
De reis naar Annecy staat in het teken van kaartlezen🇸🇾
Onze navigatie vind het niks dat we geen tol of snelwegen willen en springt steeds weer over.. 
misschien had ie wel gelijk… we doen er lang over en het is gewoon een nietszeggende weg


Als we bij een meer komen zijn er alleen maar betaalde stopplaatsen en daar heb ik zo,n hekel aan.
Uiteindelijk komen we toch op de camping.. mag voor 2 nachten.. Pinksterweekend 
We vinden een plek vlak bij de voorzieningen en hebben een rustige avond