vrijdag 31 juli 2020

Het wordt warm vandaag..

Even iets anders.. we hadden een paar weken geleden een benb in Groningen besteld. En nu wordt het knetterheet.... 
nou ja..in het Noorden is dat toch Anders.. 

Dat blijkt ook... om 9 uur vertrekken we. We willen via het museum in Assen . Het is voor het eerst  sinds jaren dat er geen archeologische expositie is... volgend jaar weer. Nu zijn er prachtige schilderijen , en nog mooiere foto's

David Schnell (1971) woont en werkt sinds 1995 in Leipzig waar hij studeerde aan de Hochschule für Grafik und Buchkunst. Zijn monumentale en gefragmenteerde schilderijen werken biologerend door hun soms peilloze diepte en heldere kleuren. Vooral de grote formaten met hun éénpuntsperspectief zuigen de kijker het beeld in. Tussen abstracte fragmenten vragen resten van landschappen of interieurs om de aandacht. Anders dan bij veel kunstenaars uit Leipzig speelt de menselijke figuur in Schnells werk nauwelijks een rol. In zijn schilderijen refereert hij alleen maar aan de menselijke figuur door bijvoorbeeld te werken met verdwijnpunten, die een persoon tegenover je of het perspectief van de kijker suggereren.
 
.


 

Schilderachtige kunst
Saskia Boelsums is een beeldend kunstenaar met een fototoestel. Haar landschappen met dramatische luchten worden vaak vergeleken met die van de Hollandse Meesters. Er zit spanning in de werken: de bleke weerkaatsing van maanlicht op een bevroren plas, de goudgele gloed van een graanveld aan het eind van de zomer en een haast transparant-groene golf in een grijze onstuimige zee. De rust en de dynamische natuur van het Drentse landschap zijn een grote inspiratiebron voor de kunstenares. In de tentoonstelling zijn dan ook nog niet eerder vertoonde Drentse werken zien. Maar ook plekken buiten Drenthe, waaronder de Waddeneilanden zijn te bewonderen.

Figuratief kunstenaar Wout Muller staat bekend om zijn kunstwerken waarop vrouwelijk naakt centraal staat. Naast zijn interesse voor het menselijk lichaam is Muller ook gefascineerd door biologie. Zijn dromerige landschappen zijn dan ook een combinatie van vrouwelijk naakt met paddenstoelen, vreemde wezens en planten. Typerend voor Mullers schilderijen zijn de weloverwogen composities en de traditionele verfijnde techniek van in dunne lagen aangebrachte olieverf. In de presentatie zijn maar liefst 16 kunstwerken en 19 boekomslagen van Muller te zien.
We lunchen op de markt... 

en rijden door naar Zuidbroek, onze benb. Maar eerst even bij Ah langs, flesje eijn, pilsje stukjes kaas..pinda's.. we zorgen goed voor ons zelf!