dinsdag 14 juli 2020

Een verjaardag..dus een uitstapje

“Yerseke is een dorp aan de Oosterschelde in de gemeente Riemerswaal. Yerseke ligt op het schiereiland Zuid-Beveland in de provincie Zeeland. Yerseke staat voornamelijk bekend om zijn mossel en oestercultuur.

Het dorp Yerseke is ontstaan in de tiende eeuw na Christus op een kreekrug. In deze periode leefden hier voornamelijk schapenhoeders. Yerseke is tot de gemeentelijke herindeling van 1970 een zelfstandige gemeente geweest en maakt sindsdien deel uit van de gemeente Riemerswaal. In het dorp staat een gotische kruiskerk die sinds de tweede wereldoorlog het zonder zijn toren moet doen. Niet ver daar vandaan vindt je het Oosterschelde museum waar je alles te weten komt over het dorp Yerseke, de Oosterschelde en de Oestercultuur. De oude ringkern van het dorp is nog gedeeltelijk intact er staan nog enkele prachtige oude huizen.”



Onze dochter is jarig... 25 jaar geleden waren we ook op haar verjaardag..toen overleed mijn moeder.. en waren we dus in de buurt. 

Nu zijn we weer in Nederland, dus gaan we het vieren..je jongste dochter  50..maak je niet elke dag mee. 

Eerst naar zus Hetty..op de koffie... dan naar Yerseke, daar halen we de sleutel op van onze benb voor een nacht. Goedkoop, dus een beetje simpel. Maar ach..het is maar voor een nachtje. We zijn verrast van het dorp met die oesterkwekerijen. Morgen maar eens even kijken... 

Op naar het feest.... we eten daar lekker, kletsen uitgebreid bij , drinken en glas en proosten op de volgende 50. weten niet zeker of wij dat nog meevieren dan.) en zijn rond half 11”  thuis.” Drinken nog wat en gaan naar bed. Altijd even wennen.. 

Het lijkt morgen droog te worden, dan even het dorp in en natuurlijk naar zee..We zijn niet voor niks in Zeeland...