zondag 24 juni 2018

Op naar kerst


Het grootste Zweedse feest zit er weer op... de System Bolaget, de staatswinkel die de alkohol verkoopt gaat weer wat rustiger tijden tegemoet.. er gaat gespaard worden voor de volgende grote feest...KERST! 

Onze gast is weer naar huis.. vanmorgen op tijd vertrokken, de brunch bij Ikea, nog even naar het kerkje van Hammerö, van rond 1300, dan de heel drukke trein..de midsommergangers vertrekken naar huis..

Na nog wat boodschapjes zijn we ook weer thuis in Björnbyn.  Even uitpuffen van de drukte! 

Want het was me een drukte... eerst naar het midsommerfeest in Ekshärad dit jaar.. dat is het handigst: lekker droog en warm in de kerk.fototoestel ligt thuis.. nou ja..pech.. met de telefoon foto's maken is ook niet alles... dat  trouwen lukt.. het bruidspaar  belooft elkaar trouw tot de tijd daar is..tot de dood je scheidt is wel een beetje lang ,die tijd is voorbij.. 

de bruid en bruidegom vertrekken met een tractor naar het feest..en dan het traditionele dansen rond de stång.. ach..we weten het wel.. het is  koud! Gelukkig blijft het droog...

Net op tijd thuis ..we zijn uitgenodigd op de Rådastrand camping..de barbecue staat buiten. Het is gezellig, dus ja..geen foto's.


En ook op midsommerdagen hebben we een programma:.naar het kerkje van Sunnemo

En naar de volgende uitnodiging.. we worden opgehaald..kan Martin ook wat drinken.... 

Skål... 

hoe gezellig en lekker het was mag duidelijk zijn.. Het is dan ook heel laat als we weer thuisgebracht worden.. en vandaag weer vroeg op..... gelukkig zijn we de enige auto op de weg..iedereen slaapt uit... wij morgen  dus ook!