zondag 17 juni 2018

Een echt Zweeds dagje

Het is ander weer geworden. De warmte is weg en gelukkig is er regen gekomen. Net op tijd hopelijk voor de aardappelen..de bomen en de bloemetjes . Ook de muggen willen water poeltjesEdit om hun eitjes te leggen..

We moesten wel even denken of we een dag op pad zouden gaan. Maar als het om 12 uur opklaart gaan we. Koffie is er vast wel onderweg.

En dat is ook zo... de afstanden in Zweden zijn groot..de bewegwijzering van speciale activiteiten houdt ook niet over, maar het lukt.. we vinden de weg. Het is prachtig weer geworden..we nemen niet alle sätern. Het zijn nederzettingen in de bossen, waar kleine boerderijtjes waren. Een paar koeien, kippen, wat eigen groente.. soms alleen in de zomer bewoond, soms ook het hele jaar. 

Een tijd waren ze verlaten, maar nu zijn er opnieuw mensen die graag zo leven. Op sommige gebouwtjes staan zelfs zonnepaneeltjes. 

En natuurlijk is er koffie... koffie mét iets lekkers natuurlijk.. 

we hebben een mooie tocht.

 En natuurlijk komen we tussen alle Zweden ook 2 Nederlandse auto's tegen.. van die halve dwazen, net als wij...

Echt druk is het niet, maar er is toch veel meer verkeer dan anders in de bossen... niet iedereen heeft er op gerekend. 

Dit super kleine reetje werd zo maar gescheiden van de moeder..  maar toen wij door reden ging het op wankele pootjes toch naar de goede plek.  Naar z'n moeder...

We eten thuis..het is wel rennen..maar om half 8 is er in de Ransäter kyrka een concert : Zweeds romantische zomermuziek. ...  er is appelcider en zoute  stokjes..ze vinden gretig aftrek! Het is tegen half 10 als we in Råda aankomen, de benzinetank weer vol tanken voor midsommar, en als we dan weer  thuis zijn, zijn we  wel aan de weekend wijn toe!