vrijdag 8 september 2017

Eten wat de pot schaft..

                  
We hadden gister wel erg geluk..
Gister waren we op bezoek bij goede kennissen. Onze gastheer heeft nog wortels in Indonesië en kookte , een wat zij noemden, een " lichte lunch"... zo kunnen wij dat niet..het was heerlijk...
Zij wonen 14 km op een grusweg het bos in . Altijd weer even zoeken, onze nieuwe Tom tom kent hun adres niet. Wij komen er hooguit 1 x per jaar..In de winter niet meer, want we hebben ons ooit eens vastgereden in het dikke pak sneeuw. Dus: zij in de winter  hier, wij in de zomer daar... maar het komt er niet elk jaar van, soms ontmoeten we elkaar ook op andere plekken... en in de eerste jaren uiteraard minder frequent. Met bellen en mailen blijf je toch wel bij.... 
Hoe was het ook weer..na 10 km bij 15 brievenbussen. Links of rechts? Natuurlijk rijden we eerst fout. 
Geen echt probleem.. we ontdekken het op tijd, er is genoeg te zien, de grond is hard, dus kunnen we overal draaien....
Gelukkig is het na 3 regendagen weer droog..regen verveelt wel gauw! 
Het is kil, 10 graden, dus zitten we binnen in hun gezellige hut. Nou ja..hut.... 
Uitgebreid bij kletsen..( en dat was nog belangrijker dan de lunch)  nee..wij komen in de winter niet meer naar Zweden. ..
Het is later dan gedacht geworden. We rijden door het bos terug. En wat kun je verwachten in de buurt van het Älgsjön? natuurlijk.. een eland....hij( nou ja..zij, in dit geval) mag wel oppassen. Over een paar weken begint ook hier de jacht. In Noord Zweden is die jacht deze week al begonnen. Over een paar weken ligt ie ergens in een vleespotje op de tafel. 

Het is wind stil, de meren zijn glad en weerspiegelen 
Jammer dat we geen zonnetje hebben.. we gaan nu echt op huis aan, het lastste ritje door ons Värmland . Wat zijn we toch een geluksvogels dat we in deze omgeving de hele zomer mogen wonen.  
En vlak voor we thuis zijn, zien we nog een paar , waarschijnlijk de laatste kraanvogels
..
Klaar om  Zuidwaarts te vliegen. 
Ook wij maken plannen..woensdag of donderdag hier weg, en dan zo langzaam maar zeker naar Zuid zweden. 
Eerst moet de koelkast nog leeg...