dinsdag 12 september 2017

Aan het werk

Nee..niet alleen wij. Ook de rijksdag van Zweden gaat weer aan het werk. We willen tv kijken, maar ja..onze buurman komt op de koffie. Hij is hier een weekje om het gras te maaien, wel pech.. veel nattigheid. .. levert wel mooie plaatjes op..

We zijn dus te laat. De bijeenkomst is al begonnen. Een gouden koets hebben ze hier niet en er staan dan ook geen drommen mensen om de koning te zien. 
We missen wel de feestelijke binnenkomst van iedereen, met zang en muziek . Dat is jammer, want dat ziet er hier heel feestelijk en informeel uit. 
De koning komt met vrouw en oudste dochter op het laatst binnen. 
Er speelt nog een muziekje, dan heet  de kamervoorzitter iedereen welkom en legt voor de vele nieuwe Zweden nog even uit hoe het in elkaar zit.
Ook voor ons handig..men kiest hier per provincie een afvaardiging. Die zitten dan ook bij elkaar . 
Politieke tegenstanders zitten dus door elkaar, en gaan samen weer naar huis... want hoe je er ook overdenkt..je woont met en naast elkaar...
De koning heeft een kleine rol. Hij wenst iedereen succes dit jaar, en gaat weer zitten. 
De socialistische minister president leest de de plannen voor dit jaar voor, een socialistische, democratische regeringsverklaring . Mooi..we kunnen onze aandacht er goed bij houden.. 
Aan het einde nog het volkslied , en gaat iedereen weer naar huis, of aan het werk... 
en dan..echt aan de huishouding, nog even koffie, stoelen naar binnen...