zondag 5 februari 2017

Tja.

Het wordt een nieuwe traditie.
Nu we niet zoveel zin meer hebben in"kerst in Zweden" hebben we onze wintervakantie verplaatst naar februari.
Kerst in Zweden  9 .. het was een droom. 
Sneeuw, overal lichtjes, de jul tomte, de kerstliedjes 
Maar we hebben het gehad. Het was mooi, we hebben ervan genoten. 
Maar de kerkdiensten gingen vervelen, er is steeds minder sneeuw met kerst, en de donkere nachten duren wel lang. 
Al een paar jaar gaan we in februari. Meer sneeuwkans en niet te vergeten... het is alweer veel langer licht. . 
We gaan als de rally naar Värmland komt.. 

Niet omdat we van de rally houden maar de paden in Björnbyn worden berijdbaar gemaakt, en en passant ook het weggetje naar ons huis . Èn het verlost ons van de Brabantse carnaval. 
Even rekening houden met het parcour de eerste dagen,  dan is het druk. In de winkels horen we alle talen, want het is onvoorstelbaar hoeveel mensen hier op af komen. Maar we nemen een aardig voorraadje mee.. en het winkeltje in Råda is altijd open.
Dinsdag slapen we in Twente, woensdag rijden we door naar Kiel. De weersverwachting is goed. Donderdag vriest het behoorlijk in Zweden, maar er valt geen sneeuw. Ongecompliceerd rijden dus waarschijnlijk. Het glibberend door de bossen gaan laten we aan de rallyrijders over! 
Wij doen het kacheltje aan en dan hoeft niks meer! 
Af en toe een blogje en tot over 4 weken! 

G.. February 9-12, 2017 -- De rally begint met de traditionele nacht super special over drafpaden van "rlstadt, die na 48 uur nog eens wordt herhaald. Het is de enige echte winterronde, over bevroren gen bossen va Zweden en Noorwegen.
De rijders 'leunen' met hun auto tegen de sneeuwmuren om de bocht door te omen, maar bij hogere temperaturen desintegreren de muren door de impact en de auto's unnen in de sneeuw vast komen te zitten. Dit jaar verhuizen het service park en de rallybasis naat Torsby, een noordelijker locatie, om zeker te zijn van winterse omstandigheden."