zondag 24 april 2016

Op weg naar Zweden, maar met een omweg.

24-4
We zijn op weg..maar voor we oversteken  naar Zweden hebben we nog andere plannen. .
Het is ongeveer 8 graden kouder dan de normale temperatuur voor de tijd van het jaar ... En we kozen er voor niet via Zuid Europa te reizen dit jaar... Ach..een beetje hagel en sneeuw kunnen we wel aan.
Dus houden we het bij ons plan.. Via noord west Nederland gaan we dit jaar. 
We zijn echt op tijd weg..hoeven niet ėén keer terug. Nou ja..er ligt nog een ei in de koelkast.. Voor de eerlijke vinder! 
We zijn zo vroeg dat we besluiten over de Betuwe te rijden. We hebben niet voor niets een nieuwe kaart van Nederland gekocht. Dat was geen overbodige luxe... De afsluitdijk stond nog net op de ouwe. Nu ligt Tiel nog wel op dezelfde plek..en we kunnen nu zien hoe we moeten rijden. 
Het is eigenlijk prachtig weer.. Zon, hagel, we hebben alles... 
Een mooi ritje. De fruitbomen zijn wel gekrompen de laatste jaren. We missen de oude hoge bomen. 
Fruit groeit  nu eenmaal niet voor de lol, maar moet geplukt worden! En met die kleine, lage boompjes gaat dat wel gemakkelijker. 
Het tochtje langs de Waal maakt veel goed . Het is rustig op de dijk. De fietsers zitten vast thuis aan de koffie met de verwarming aan. 
We steken over naar Amerongen met het pontje 

Het giet als we overvaren, we blijven dus lekker binnen. 
Op naar Amersfoort...  Nee..we komen. Het centrum niet in.. bijna! 
Dan een gezelige middag met een paar neven . Meer dan familie! 
We rijden via een omweg( nederland is overal opgebroken)  naar de camping van Amsterdam. Goed om te weten voor later..een paar daagjes Amsterdam. Hebben we nu geen tijd voor! Zijn er eigenlijk wel Nederlanders op deze camping? Nog niemand gezien.
Morgen verder. Zien hoe we aan de andere kant van Amsterdam kunnen komen...